Thursday, 13 June 2013

my Lil'Family

 alkisahhhhhhhhhhhh.......aku punya keluarga kecil
ni pic lama2...gian nok upload lak
sbbtu ari2 upload....xpela aku punya blog kan...


zaman hitam putih lak.....ngedit jer lebih,actually nk ttup cacat cela

"retro mood....."


first time nengok pic aqeel.....SSSSSSmiiileeee....
mcm2 xtion muka dorang nih

Ada gaya Bruno tak????? incoming model of the year...

my lil Hero......Zareef Aryan

Muka always in tension mode....

my lil princess.........alisha aqeela

Wednesday, 12 June 2013

Road to Bukit Jalil vs Public Holiday

oh my!!!!!!!
like damn much....jgn kata apa-apa...
senyum.........
 
go RED army!!!!
 
 
&
The most nice thing is.....
 
 
tq MB.....

~Paridah oh paridah~

waiting n still waiting.......
now dah 12.06.2013 tp still xsmpai2 lagi stoknye.....
hiiiii....risau gak sposen coz dah wat payment semuanya....
hurmm penantian tu satu penyeksaan ~ mcm org berkapel lak rsanya hahhaaa...
tp feel happy la skit coz pihak kak Paridah dh balas.....

order pakai email jer.......
(dlm hati leh caye ke idaknye...)


**nak berkhayal skit jadik reseller kak Paridah.....

Tuesday, 11 June 2013

2012 to 2013~back to normal

Salam.....Hiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!


Waaa...mmg lama gler xpost kat blog ni..last 2012 punya entri..hihi
so tetiba terpikir nak wat entry 2012 to 2013~back to normal

banyak soklan y tergantung jwpn lg ni...
apa y terjadi pd tahun 2012???????
cmne kisah aku preggy dlu??????
pe dah jadi ngn twin????
laki ke pompuan twin tu?????
umo dah brapa skang ni???
lastly.........nak nengok pic........................


huuu......soklan demi soklan...nk kna jwb nih
(walhal aku sdiri y tanya n jwb..hihi)


Last entry pd 1 February 2012...time tu twin xkuar lg
pd 28 Mac 2013 lahirlah twin y sgt kiut miut sorang laki n sorang perempuan...
betapa agungnya kuasa tuhan...xtercapai dek akal blh dpt sepasang...syukur sgt2 sbb semua bjln lncar msa proses dlivery tu..even aku kna czer skalipon...but anak2..kuar ngn sihat tnpa apa2 y xdingini...syukur pd tuhan...
 
ni aku attach pic msa kat ospital.....


MUHAMMAD ZAREEF ARYAN BIN MOHD REDZWAN
2.45 KG


NUR ALISHA AQEELA BINTI MOHD REDZWAN
2.5KG




then sepanjang tahun 2012...dorang membesar n disebabkan itu jugak aku bz sgt2 mlayan kerenah 2 org ni...tp hepi dorang membesar dgn sihat.... n NOW!!!!!! dah blh berjalan pon.......tp abg mmg suka buli adik....n y bestnya tgok dorang bla berebut something...time tu la abg ambik kesempatan utk buli adik..mentang2 la dia lg gagah dr adik....hihi..mcm2....
 
 
aku attach pic jla...xtaw nk mngarang pe coz dah lma xmngarang.....next entry xtahu la bila lak....


sblm 40 hari...tdo cm org tua

comel tak kami??????

smile...cubby gler


wif beloved Mommy

Our lil family....raya 2012




bnyk lg pic y t'upload....(tgk lam fb jla sng citer)
then wait for next entry.......
nnt upload pic leh walking pulak
bye!!
 




Wednesday, 22 February 2012

~congratulations!!!!!!!~


huuu...suka tol tgk baby baru
jeles i.....tp kita punya turn wait2 la dlu...
bln n aje 2 mmberku dpt baby..
sorng gurl2 n soang boy2..
best kan.....
tu la org ckp stiap pengorbanan tu mmg berbaloi sgt2...
slama 9bln lam perut kta sdiri..then now da dpn mata..
huuu bernilai tol pngalamn tu kan
can't wait for my baby...huuu...(sabor!!!!!!)
comel tol ank dorank kan.....cute miut tol kan....

dis is da double first one....

Name : Ammara (anak kpd k.ha)
**sorry yer k.ha xtaw nma penuhnya....
&
Nik Izara Sofea (anak cik nono)

TAHNIAH K.HA utk ank ke-2 & CIK NONO...utk "princess" sulong
huu...dia nangis hooo...cian kat y sbelah tu
siap ttp tlinga lg..haha
cam kembar kan...
(nnt i punya ank cmnila kan..haha)


then.......

Name: MOHAMMAD IDHAM AQEEF
weight : 3.2 kg
D.O.B :14 February 2012


TAHNIAH NADIA & pasangan...
chubby tol ank si nadia n...
"semoga menjadi anak yang soleh"



last one.....

Name : Raudhah Iris (Bunga Taman Syurga) - not sure btol x,klau slh gtau erk...
weight : 2.86 kg
D.O.B : 17 February 2012

TAHNIAH DEE & IRFAN....
cam ank cina lak..
"mkn bnyak2 ei...jgn kecik cam mak tu...haha"


**lmbatnya nk tnggu my turn lak.....sbr yer puan eyna..msa tu akan tiba...insyaAllah**

Wednesday, 25 January 2012

Tips nak bersalin Normal

masa ngah belek2 fb td
joinla page...Persatuan ibu2 comel mengandung..
then...terjumpala nasihat drpd sorang akak n...
nama lam fb dia... Nur Afiza Abas...
pnjng lebar dia punya status...jom sama2 layan k...

(under age xdigalakkan membaca)
amaran keras!!!!

"Alhamdulillah dgn pertolongan Ilahi saya berjaya melahirkan 2 baby comel, sorang laki2 sorang pompuan..so, skang nak share ler ngan sumer mama baby2 yang bakal melalui saat2 indah memperjuangkan kelahiran bayinya..
melalui pengalaman saya adalah beberapa nenek2 kebayan n misi2 cumel yg ngajar, katanya masa minggu2 terakhir tu, ke-30 kebwh, blh start minum air selusuh(air bacaan yasin para ustaz,xpon wat sdr-40x yasin)juga,silalah acap2 bersama suami..agar lolos jalan keluar kalo boleh wat jer aksi2 yg plek2 tapi slamat (maksudnya aksi yang lain dr biase ler) tp jgn keterlaluan plak kang mende lain plak jdnyer huhu..lgpon nt 2bln cek abg tak dapek yer..so wat puas2 huhuhu...bila sy tnya doc, dorang pon galakkan sebab semen membantu pembukaan pintu rahim. ada pulak mak sy kate, bila dah sakit sploh minit skali tu datang, trus amik bunga fatimah, rendamkan insya allah kembang pintu bersama kembangnya bunga..blh juga minum daun herba kalo dh nk dkt due tp xsaket2..xpon gi ngurut enjak kpala bb,kdg2 mama tlalu aktif membuatkan kpala baby terlunjur kebawah dr pintu rahim..ataupon 'kusyen' mama tbal sangat kut..tu yang x terbukak2 tu..huhu ..in sya Allah mak bidan blh enjak balik kpl baby..yg pting mama jgn risaw2 yakin dgn kuasa Tuhan..kalo kt brusaha Allah lagi bg kt jalan.. ada pulak misi yg btugas bg nasehat, mase dah nak masuk labor room tu selawat jgn benti2, mengiring ke seblah kiri, kaki jgn stretkan jgn kejangkan otot2, tangan dua2 gentel puting supaya efek kpd pintu rahim, sy ada tnya doc ;kt dorang stimulan dr suami yang menyebabkan pre orgasm membantu pembukaan pintu rahim 5-6x ganda lebih cepat. so para suami, ms tgh2 genting ni jgn panik...trus belai mama baru ni n cium jer dier..maybe die x selesa so pujuk bg die calm down n kontrol nafas..mmg btul kalo kt tenang akan lebih mudah dier kuar..kalo papa mual jgn tengok paler bb nk kuar kut spoil mood ..nk tmuntah kang.. sila pesan kpd mak2 bidan, jangan di angkat kaki semasa kpala bb dah nak kua..n mama please jangan menjerit semasa meneran nanti luka carikan akan panjang n xcantik..relaks..slow n steady in sya allah akan berjalan lancar..jangan dilupa baca "Rabbi yassir wa la tu assir..rabbi tammim bil khayr..innaka ala kulli syai in qadir" (Tuhanku permudahkan jgn susahkan, laksanakan dgn sempurna,sesungguhnya Engkau berkuasa atas segala sesuatu) Amin..slmt beramal.."


thanx to akak fiza tuk tips2 tu....insyaAllah akn dipraktikkan...
doakan selamat sumenya...amin


Sunday, 22 January 2012

~happy C.N.Y a.k.a GONG XI FA CHOI


huuu....ada 'ong' ke tahun n????
smlm da lam tv..dorang ckp..
"sape2 yang lahir thun n akan bawak tuah"
tp tu kpecayaan org cina la......

klau bg kita tu sume tuhan yang tentukan...kita redha je..
smalam blk dr tganu,igtkn jln tu 'smooth' jer..
tp jammed gak kan...
tpkirla lam pkiran n..cina y raya tp org mlayu lak y kecoh2 nk blk kg
sma cm kat opis aku skunk n..mmg rmai y cuti
y xcuti brapa kerat sgt la...
tp biasa la kan...time n la dorank ambik ksempatan balik kg
so.............
"happy holiday kat korank2"